Home Nieuw Foto(s) van de week Jeugdrubriek Amfibieen en Reptielen, Vissen, Weekdieren en Overige ongewervelden Insecten Paddestoelen Planten Spinnen Vogels Zoogdieren Filmpjes Varia Bijzondere bomen in Meddo De geboorte van een Lieveheersbeestje De Strontvlieg Eet meer fruit! Franse veldwesp Het paren van Libellen Kleurverschillen Mooie luchten in Meddo Ochtendgymnastiek Pas op, de Aziaten komen! Steenuilen 2006 Steenuilen 2007 Steenuilen 2008 Wielewalen Wintervoedering Index Zoeken Mailformulier Bronnen en Links
technische ondersteuning
stichting.stippen.nl


De geboorte van een Lieveheersbeestje

Lieveheersbeestjes beginnen hun leven als eitje, dan doorlopen ze 5 larvenstadia, vervolgens verpoppen ze zich en uit een popje komt een Lieveheersbeestje.

naar: Lieveheersbeestjes.


Larven kunnen meestal wel aan de hand van het kleurenpatroon gedetermineerd worden (Stippen!), bij poppen is dat praktisch onmogelijk, die zijn te variabel.
De larven op deze foto's zijn van het Zevenstippelig lieveheersbeestje, de poppen waarschijnlijk ook (gezien het feit dat er in die periode geen andere lieveheersbeestjes daar werden waargenomen.)


Hierna volgen een aantal foto's van het uitsluipen uit het popje van een Zevenstippelig lieveheersbeestje.
Een larve van een Lieveheersbeestje vindt het allemaal wel interessant.


Ik heb het nu allemaal wel gezien!

Het is gelukt!
Net na het uitsluipen moet het Lieveheersbeestje uitkleuren en zijn de stippen nog niet meteen te zien.


Alles zit nog wat opgevouwen en ook de vleugels moeten nog worden opgepompt.

Op de rechter foto worden de stippen al zichtbaar en links is al een duidelijk stippenpatroon te zien.

^top^